Direktlänk till inlägg 3 maj 2012

Hur en kropp ser bäst ut enligt mig!

Av Johanna - 3 maj 2012 11:34

Långa ben, slank kropp, stora bröst, snygg sminkning, långt fint hår, fylliga läppar och ett fint leende. Är det så man SKA se ut?

Jag tycker både killar, och framförallt tjejer, ser mycket bättre ut om de har kurvor. Jag tittar hellre på en tjej som är lite mullig än på en tjej där revben, nyckelben och höftben är extremt synliga.

När Isabella Löwengrip, även känd som Blondinbella, lade ut semesterbilder på sig själv i bikini på sin blogg, så fick hon positiva, men även extremt taskiga kommentarer p.g.a hur hon ser ut.

Jag tycker detta är fel! Det är enligt mig inget fel på att se ut som Isabella, och om hon nu är nöjd över att se ut som hon gör så borde man glädjas med henne, istället för att hacka på henne.

På Isabellas blogg kan man läsa om en kampanj som heter Size me. http://blondinbella.se/2012/04/30/size-me/ Det är en kampanj som ska hjälpa kvinnor att lära sig vara nöjd med sin kropp för hur den ser ut, och det tycker jag låter som en superbra idé!

Fanny läste Isabellas blogginlägg och gjorde därefter själv ett blogginlägg, www.arsinoe.se/?p=19491 där hon skriver kortfattat om vad hon tycker och tänker om kampanjen Size me, samt förklarar utförligt hur hon själv ser på hela kvinnoideal-situationen.

Jag tycker båda inläggen är bra. Isabella skriver att man, med hjälp av Size me, kan lära sig att trivas i sin kropp och vara stolt över hur man ser ut, oavsett om man är tjock eller smal. Fanny önskar att vi levde i en värld där kvinnokroppen inte står i fokus.

Tyvärr lever vi inte i en sådan värld idag. På grund av massmedia så påverkas kvinnor både positivt och negativt, i detta fallet negativt.

Jag brukar inte titta på Top Model och sådana program för att jag påverkas negativt av det, men för ungefär ett år sedan så låg jag i soffan och tittade på tv. När det var reklam så slog jag över till en annan kanal och ser hur en lång, väldigt smal tjej blir i princip utskälld av en av programledarna för att ha gått upp ett halvt kilo, ett halvt kilo!!
Det är ingenting! Och den där tjejen skulle behöva gå upp mer än ett halvt kilo!

När jag var liten brydde man sig inte om om man var större eller mindre, kortare eller längre än andra. Man bara accepterade varandra och lade i princip inte ner någon tid alls på att ens tänka på hur man såg ut.

Är det inte så det borde vara istället för att möta sin spegelbild varje morgon och känna hur självkänslan bara rinner av en för att man inte ser ut exakt som modellerna i tjejtidningar eller reklamer..?

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna - 7 november 2022 19:51


  Hej! Ja, ni är väl vana vid det här laget - att det oftast går väldigt lång tid mellan inläggen. MEN nu har jag en uppdatering att göra. Både angående oss som familj, men också om Elize.   1 oktober flyttade vi äntligen till en större lägen...

Av Johanna - 4 juli 2022 17:35

  Helt lost på dagarna.. som vanligt haha!  Läkaren ringde mig i torsdags och vi pratade länge angående för- och nackdelar med medicinerna under graviditet. Vi kom tillsammans fram till att det faktiskt är säkrast om jag fortsätter vara mediciner...

Av Johanna - 29 juni 2022 14:41


Hej! Nu var det ett bra tag sedan jag skrev. Dels på grund av att det inte finns tid till det, men mest för att det inte hänt så mycket angående Elize! Sjävklart händer det mycket på så sätt att hon utvecklas och växer både kroppsligt och mentalt...

Av Johanna - 28 oktober 2021 16:00

  Sonden blev vi inte av med.. den fick följa med hem.  Det var inte helt enkelt att se till att Elize inte fick tag i den. Det ska gudarna veta! Det handlar alltså om en halv sekund sen har hon dragit ut den. Och det är egentligen ganska fanta...

Av Johanna - 26 oktober 2021 16:00

  19 februari : Eget rum!                        Allt gick så snabbt. När vi kom till IMV så var de påväg att flytta Elize. Beslutet kom hastigt för personalen                         också. De ringde direkt när de fått reda på att vi skulle få...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!


Ovido - Quiz & Flashcards